Zdravé pivo?

„Probiotické pivo může přinést významný benefit v podpoře trávení díky tomu, že kombinuje příznivý vliv jednotlivých složek piva s živou probiotickou kulturou."

 Konzumace probiotického piva je vhodná také například při zažívacích potížích, kdy může napomoci k doplnění narušené střevní mikroflóry. I pro běžné popíjení je však mnohem vhodnější než obyčejné pivo, neboť díky probiotikům může mít příznivý vliv na náš organismus. „Obranyschopnost organismu totiž z přibližně 60-70% procent vzniká právě ve střevě.“

Jak vzniklo první probiotické pivo v evropě?

Uvařili ho výzkumníci v nápojářském oboru ve spolupráci s moravskými mikrobiology. 
Partnerem pro další rozvoj unikátní technologie je Vysoké učení technické v Brně. Nečekaná symbióza soukromého pivovaru a společnosti AQM s týmem brněnských mikrobiologů má za následek vznik zcela nového typu pěnivého moku - piva s přídavkem probiotických kultur.